tło tło

Sałatka owocowa z musli i tropikalną kostką

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Sałatka owocowa z musli i tropikalną kostką czapeczka
- 3 dojrzałe banany,
- 2 jabłka,
- 2 kiwi,
- 8-10 większych truskawek,
- kilka kropli świeżego soku z cytryny,
- 4 łyżki jogurtu greckiego,
- 4 łyżki ulubionego musli,
- 2 łyżki tropikalnej kostki - owoców kandyzowanych typu papaja, ananas, mango,
- listki melisy do dekoracji.
Wszystkie owoce dokładnie umyj, osusz. Z truskawek usuń szypułki. Jabłka, banany i kiwi obierz. Banany i truskawki pokrój na plasterki, jabłka pokrój na cząstki a następnie w kosteczkę, kiwi pokrój w kostkę. Wszystkie owoce delikatnie wymieszaj wraz z kostką owocową, skrop sokiem z cytryny. Schładzaj przez minimum 10 minut. Sałatkę rozłóż na talerzach, na każdej porcji połóż po kleksie jogurtu greckiego, posyp musli i udekoruj listkami melisy.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena