tło tło
Słonecznik prażony solony

Słonecznik prażony solony

Nasiona słonecznika to idealne źródło białka, tłuszczów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. To także źródło ważnych  dla organizmu pierwiastków, takich jak cynk, żelazo, potas i wapń. Ich rola w organizmie jest niebagatelna. Niedobór cynku może powodować niedokrwistość, osłabienie organizmu  lub zmiany skórne. Cynk pomaga natomiast w leczeniu wrzodów żołądka, reumatyzmu czy trądziku. Pestki słonecznika stanowią bardzo dobre źródło witaminy E oraz folianów. W dużej mierze zatem zaleca się ich spożywanie osobom, które chcą poprawić wygląd skóry, paznokci, włosów oraz osób dbających o poziom cholesterolu we krwi. Takie połączenie składników to idealny zestaw dla serca i układu krążenia. Chrupiąc słonecznik dostarczamy więc organizmowi cennych antyoksydantów, wspomagamy nasz wzrok, wzmacniamy kości i dbamy o cerę.

 

Produkt dostępny w opakowaniu 100g.

background background background

Jedna porcja (25g) zawiera:

  • kcal

    115

    6%

  • tłuszcz

    8,7g

    12%

  • kw.tł.nasycone

    0,9g

    5%

  • cukry

    0,5g

    <1%

  • sód

    0,08g

    3%

Wartość odżywczaw 100g produktuw porcji 20g produktu
Wartość energetyczna2326kJ/ 572kcal476kJ/ 115kcal
Białko24,2g4,8g
Węglowodany18,4g3,7g
Cukry2,3g0,5g
Tłuszcz43,3g8,7g
Kwasy tł. nas.4,4g0,9g
Błonnik5,9g1,2g
Sód0,39g0,08g

Dane logistyczne

Sztuk w opakowaniu zbiorczym18
Sztuk na warstwie540
Sztuk na palecie4320

Kod EAN 5905617009055

Stawka VAT 8 %

Miejsca zbiorów

Dołącz do nas na Facebooku i Youtubie

fejsbook jutub