tło tło
Migdały

Migdały

Migdałowiec pochodzi z Azji i jest jednym z najstarszych drzew uprawianych na świecie. Botanicy podają, że migdał uprawiany w dzisiejszych czasach jest naturalną krzyżówką trzech starożytnych, dzikich gatunków, które odkryto w wypalonych słońcem górach
centralnej Azji. Na początku wiosny, kiedy jeszcze żadne drzewa nie mają liści, migdałowiec jest obsypany biało - różowymi kwiatami. Migdały odznaczają się dużą ilością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezastąpione w codziennej diecie człowieka. Obecnie większość migdałów pochodzi z USA, Hiszpanii i Chin.

Produkt dostępny w opakowaniu 80g i 300g.

background background background

Walory zdrowotne

  • stanowią alternatywne dla zwierzęcego źródło białka
  • zawierają potas, znany ze swojego dobroczynnego wpływu na układ naczyniowo-krwionośny
  • zawierają wapń i fosfor - składniki mineralne przyczyniające się do utrzymania zdrowych zębów i kości
  • są doskonałym źródłem magnezu, obniżającego uczucie zmęczenia i znużenia
  • są źródłem żelaza, które pomaga w prawidłowym działaniu układu odpornościowego
Wartość odżywczaw 100g produktu
Wartość energetyczna2496kJ/ 604kcal
Tłuszcz52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone4,7g
Węglowodany7,6 g
w tym cukry4,9 g
Błonnik13 g
Białko20 g
Sól0,04 g

Dane logistyczne

sztuk 80 g w opakowaniu zbiorczym20
sztuk 80 g na warstwie400
sztuk 80 g na palecie3200
sztuk 300 g w opakowaniu zbiorczym12
sztuk 300 g na warstwie96
sztuk 300 g na palecie768

Kod EAN
80g: 5905617000052
300g: 5905617003053

Stawka VAT 8 %

Miejsca zbiorów

Dołącz do nas na Facebooku i Youtubie

fejsbook jutub