tło tło tło

Jakość

Nadrzędną wartością firmy jest jakość na najwyższym poziomie. Dlatego właśnie zakład HELIO certyfikowany jest według międzynarodowego standardu jakości i bezpieczeństwa produkcji żywności BRC - Global Standard for Food Safety (certyfikat BRC wersja 8 na poziomie "A" na rok 2020), który uważany jest za wzorzec dla najlepszych praktyk w przemyśle spożywczym. 

BRC8

W związku z powyższym nasza działalność produkcyjna oparta jest o niezwykle wysokie standardy jakości, na które składają się przede wszystkim najnowsza technologia, zaplecze laboratoryjne, profesjonalny zespół, oraz stali i sprawdzeni dostawcy. Efektem dbałości o utrzymanie najwyższej jakości produktów są liczne nagrody i wyróżnienia, w tym między innymi corocznie już przyznawane nam prestiżowe Godło Laur Konsumenta.

logo_pionowe

W celu zapewnienia zgodności działalności z krajowym i unijnym prawem żywnościowym, HELIO S.A. objęte jest opieką prawną Centrum Prawa Żywnościowego.

Jakość to dla nas priorytet, o który dbamy bezwzględnie, mając na uwadze zdrowie, kondycję oraz dobre samopoczucie naszych Konsumentów.

HELIO S.A. dysponuje jednym z największych w branży bakaliowej kompleksem produkcyjno-magazynowym w Polsce i Europie.

Nowo powstały zakład (oddany do użytkowania w 2011 r.) powstał na zakupionej wiosną 2008 roku działce w Brochowie nieopodal Sochaczewa, tj. blisko kluczowych węzłów komunikacyjnych w kraju. Na przestrzeni lat systematycznie rozbudowywany i unowocześniany. Dziś łączna powierzchnia użytkowa kompleksu wynosi ok. 20 tys. m2, zaś łączna powierzchnia działek bakaliowego potentata wynosi ponad 100 tys. m2.

Na sukces przedsiębiorstwa pracują również najnowsze rozwiązania technologiczne, skomputeryzowany sprzęt oraz wykwalifikowany i przeszkolony personel.

Zaplecze laboratoryjne HELIO umożliwia szczegółową analizę dostarczanych towarów, a co za tym idzie staranny dobór dostawców. Dodatkowo współpracujemy z renomowanymi akredytowanymi laboratoriami zewnętrznymi. Dzięki badaniom laboratoryjnym mamy możliwość monitorowania parametrów fizyko-chemicznych i mikrobiologicznych naszych produktów, aby dostarczać Wam produkty zdrowe o wysokich walorach smakowych.