tło tło

Truskawki bez ciasta drożdżowego z kruszonką (bez glutenu)

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Truskawki bez ciasta drożdżowego z kruszonką (bez glutenu) czapeczka

Składniki
kruszonka:
50g wiórków kokosowych
80 g mąki kukurydzianej
50 g mąki ryżowej
50 g skrobi ziemniaczanej
80 g cukru trzcinowego
8 łyżek oleju kokosowego

500 g truskawek (całych)

Truskawki: usuwamy szypułki, myjemy, zostawiamy całe. Kruszonka: mieszamy mąki bezglutenowe, wiórki kokosowe, cukier, dodajemy olej kokosowy i dalej mieszamy widelcem lub łyżką. Wykładamy papier do pieczenia na blachę. Wykładamy na papier 3/4 kruszonki, lekko ugniatamy ją. Kładziemy truskawki na kruszonce. Posypujemy pozostałą kruszonką truskawki. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 30 minut.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena