tło tło

Tarteletki pomarańczowe z budyniem i owocami

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Tarteletki pomarańczowe z budyniem i owocami czapeczka


1,5 szkl mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
3 żółtka
15 dag masła
2 łyżeczki skórki pomarańczowej suszonej
budyń malinowy
kawałek mango
maliny i winogrono

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać starte na tarce o dużych oczkach zimne masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, skórkę pomarańczową, posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować i wylepić foremki. Nakłuć widelcem, wsypać po kilka fasoli i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 12-15 minut. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Tarteletki wyjąć z foremek, zalać budyniem, przestudzić o ułożyć owoce.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena