tło tło

Sernik oblany czekoladową polewą

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
czapeczka

-4 szklanki mąki

- 4 jajka

- kostka margaryny

- szklanka cukru

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa - składniki:

- 1,5 kg twarogu

- kostka masła

- łyżka mąki ziemniaczanej

- 3 jajka

- 1,5 szklanki cukru

- 4 łyżki mleka

- aromat waniliowy

- rodzynki królowej

Polewa - składniki:

- 3 łyżki mleka

- 3 łyżki cukru

- 3 łyżki margaryny

- 2 łyżki kakao




Margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, jajka i zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na godzinę. Następnie uformować i upiec 3 jednakowe placki. Ser zemleć, następnie dodać do niego mleko, masło, cukier, olejek oraz mąkę ziemniaczaną i ciągle mieszając zagotować. Do masy dodać rodzynki królowej i delikatnie wymieszać. Gorącą masą serową przełożyć placki. Składniki na polewę podgrzewać na wolnym ogniu, aż do zagotowania. Gotową polewą oblać ciasto.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena