tło tło

Sałatka z orzeszkami ziemnymi

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Sałatka z orzeszkami ziemnymi czapeczka

- 15 dkg kapusty pekińskiej
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 czerwonej cebuli
- 100 g orzeszków ziemnych solonych
- 1 łyżeczka octu sherry
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżeczki cebuli suszonej
- 4 łyżeczki oleju lub oliwy
- 1 łyżeczka cukru

Do poszatkowanej kapusty pekińskiej dodać odsączoną z zalewy kukurydzę. Cebulę pokroić w piórka i również dodać do kapusty pekińskiej. Na suchą, gorącą patelnię wysypać orzeszki ziemne i uprażyć je, a następnie ostudzić. Olej (lub oliwę) wymieszać z octem, cukrem, musztardą i suszoną cebulą na gładki sos. Sos dodać razem z ostudzonymi orzeszkami do pozostałych składników sałatki, lekko wymieszać.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena