tło tło

Sałatka z kurczakiem i bakaliami

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Sałatka z kurczakiem i bakaliami czapeczka

pierś z kurczaka
sałata lodowa
puszka krojonych ananasów
orzeszki ziemne solone
majonez
przyprawa curry

Dzień przed wykonaniem sałatki marynujemy pierś - posypując ją całą torebką curry. Następnego dnia smażymy całą pierś na oleju (nie kroimy, smażymy całą). Wyciągamy pierś, sos który powstał na patelni zostawiamy, wykorzystamy go później. Przepis na sos: Do majonezu wlewamy sok z puszki ananasów - w zależności od tego ile damy sosu ten sos będzie rzadki, dlatego należy dodawać go powoli. Następnie dolewamy pozostałości po smażeniu piersi. Do dużej miski wsypujemy rozdrobnioną sałątę lodową, następnie posypujemy ananasem, kurczakiem pokrojonym w nie za małe kawałki i orzeszkami ziemnymi. Polewamy to sosem majonezowym.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena