tło tło

Rafaello inaczej

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Rafaello inaczej czapeczka

I masa
400 ml mleka
2 opakowania Śnieżki
1 biała czekolada [ 100 g]
120 g wiórków kokosowych
1 wafel tortowy
1 galaretka cytrynowa
3/4 szkl.wody

II masa
400 ml mleka
2 opakowania Śnieżki
1 biała czekolada [ 100 g]
120 g wiórków kokosowych
1 wafel tortowy
1 galaretka agrestowa
3/4 szkl.wody
Dodatkowo
krakersy [ 2 niecałe opakowania]

Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wody i odstawić do ostudzenia. Mleko ubić ze śnieżką, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodając odrobinę ubitego mleka. Lekko przestudzić. Wafel tortowy pokruszyć i wymieszać z wiórkami kokosowymi. Do ubitego mleka dodać przestudzoną galaretkę i czekoladę oraz wiórki z pokruszonym waflem. Tak samo przygotować drugą masę z innym kolorem galaretki. Na blaszkę wyłożyć jedną warstwę krakersów, na to jedną masę z mleka i wiórków, na to znów krakersy, przykryć drugą masą [trochę zostawić do dekoracji]. Na wierzch znów ułożyć krakersy, posmarować resztką masy i udekorować maczkiem i kamyczkami. Odstawić do lodówki do stężenia.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena