tło tło

Przepisy na słodki Blue Monday

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Przepisy na słodki Blue Monday

 

 

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI:

Masa makowa HELIO

240 g serka mascarpone

280 g zmielonych biszkoptów

Płatki migdałowe HELIO 

Polewa i dekoracja biała HELIO 

3-4 opakowania Polewy i dekoracji deserowej HELIO 

Skórki pomarańczowe HELIO

 

 

 

 

SKŁADNIKI:

15 dag mąki

8 dag masła

2 żółtka

1 łyżeczka cukru pudru

szczypta soli

Masa krówkowa kajmak HELIO

3 łyżki Jagód Goji suszonych HELIO

2 łyżki Skórki pomarańczowej HELIO

2 łyżki Morwy Białej suszonej HELIO Natura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKŁADNIKI:

1 i ¼ szklanki mąki

½ szklanki cukru

Polewa i dekoracja mleczna HELIO

10 dag Skórki pomarańczowej HELIO

cukier waniliowy

łyżka kakao

2 jajka

¾ szklanki mleka

3 łyżki masła

2 łyżeczki proszku pieczenia

½ łyżeczki sody

szczypta soli

Polewa i dekoracja biała HELIO

Trufelki, babeczki, muffinki… By osłodzić Wam Blue Monday, mamy dla Was najlepsze desery na zimowe smutki! Odrobina słodkich przyjemności z HELIO odczaruje niebieski poniedziałek i od razu poprawi samopoczucie… dlatego nie ma na co czekać – tylko szybko wypróbować nasze bakaliowe przepisy na słodki Blue Monday ;-)

 

Trufelki z masy makowej HELIO

 

PRZYGOTOWANIE:

 

 

Babeczki z masą krówkową i bakaliami HELIO

PRZYGOTOWANIE:

Mąkę i cukier puder posiekać z masłem, dodać szczyptę soli i żółtka, następnie zagnieść ciasto. Ciastem wylepić 8 małych foremek w kształcie serca i jedną większą z wyjmowanym dnem. Wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową i wysypać np. suchym ryżem. Piec 15 minut w 180 stopniach C. Papier i ryż usunąć, małe babeczki piec kolejne 10 minut, większą babeczkę- 15 minut. Następnie wyjąć z foremek, ostudzić i napełnić gotową Masą krówkową kajmak HELIO, posypać Morwą Białą Suszoną HELIO Natura, Jagodami Goji Suszonymi oraz Skórkami Pomarańczowymi HELIO.

  blue

Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2018, przygotowywanego we współpracy z HELIO.

 

Muffinki czekoladowe

PRZYGOTOWANIE:

Masło rozpuścić, połączyć z mlekiem i jajkami, dodać do produktów suchych i wymieszać. Następnie dodać pastylki polewy mlecznej HELIO i skórki pomarańczowe HELIO. Ciasto przełożyć do papilotek i piec 20 min. w temp. 185 stopni C. Ostudzone muffinki udekorować polewą i dekoracją białą HELIO.

  muffinki

Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2015, przygotowywanego we współpracy z HELIO.

 

Po więcej słodkich inspiracji na szybkie i efektowne przysmaki - zapraszamy na kanał You Tube HELIO - Bakaliowe Klimaty!

 

 

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena