tło tło

Pierogi z serem i rodzynkami

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Pierogi z serem i rodzynkami czapeczka

Pierogi z serem

ciasto na pierogi:

3 szklanki mąki

1/2 łyżeczki soli

szklanka wrzątku

nadzienie:

400 g twarogu

żółtko

2 łyżki cukru

Mix rodzynek Helio

Na stolnicę wsypać mąkę i sól. Wlać wrzątek. Wymieszać składniki za i wyrabiać ręcznie, aż się połączą. Uformować ciasto w kulę, . Twaróg zmielić w maszynce Wymieszać z żółtkiem, cukrem i rodzynkami. Ciasto uformować w płaski placek. Wycinać z niego kółka, nakładać po łyżeczce farszu i skleić brzegi pierogów. Pierogi gotować partiami, ok. 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Podawać np. ze śmietaną i cukrem, z tartą bułką i masłem lub z sosem owocowym. Smacznego :)

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena