tło tło

Piernik

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Piernik czapeczka

2 szkl.mąki
3/4 szkl.cukru
1 czubata łyżka kakao
1 łyżeczka sody
1 łyżka przyprawy do piernika
1 szkl.śmietany
1/2 szkl.oleju
3 jajka
2 czubate łyżki masy kajmakowej Helio
dodatki:
orzechy włoskie Helio
orzechy laskowe Helio
polewa biała Helio
polewa mleczna Helio
żurawina suszona Helio
daktyle suszone Helio
śliwka suszona Helio
skórka cytrynowa Helio
rodzynki

Wszystkie bakalie wymieszać razem, śliwki i daktyle pokroić. Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej, a następnie wymieszać razem.Dodać bakalie , wymieszać i przełożyć do keksówki.Piec około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.Polać polewą lub na gorącym cieście poukładać pastylki dekoracyjne białe i mleczne i wstawić do gorącego piekarnika na kilka minut.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena