tło tło

Orzechowy łosoś ze szpinakiem

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Orzechowy łosoś ze szpinakiem czapeczka
  • Składniki:
  • 4 porcje łososia (po 15 -20 dag)
  • 10 dag twardej fety
  • 25 dag szpinaku baby
  • Prażone orzechy laskowe bez tłuszczu i soli HELIO Natura - 2 opakowania
  • Prażone pistacje bez soli HELIO Natura - ½ opakowania
  • Pomidory suszone HELIO - ½ opakowania
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz

Zdrowy start z HELIO w Nowy Rok

Po świątecznym ucztowaniu i sylwestrowych szaleństwach, czas na porcję zdrowia w wydaniu HELIO. Dobry start w Nowy Rok zapewni nam obecność w codziennej diecie pełnowartościowych bakalii bez konserwantów HELIO Natura, dlatego polecamy przepis HELIO i Poradnika Domowego na pieczonego łososia ze szpinakiem i prażonymi orzechami bez tłuszczu i soli HELIO Natura, które wzbogacą nasze danie w cenne składniki prozdrowotne - magnez, potas, fosfor i witaminy ;-)

 

ORZECHOWY ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM

Przygotowanie: 

Pomidory suszone HELIO zalać zimną wodą i odstawić na ok. 15 minut, następnie osączyć i pokroić w paseczki. Na 5 łyżkach oliwy przesmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek oraz opłukany szpinak, dodać pomidory, wyłuskane pistacje oraz orzechy laskowe HELIO Natura. Orzechów nie przesmażać – tylko doprawić szczyptą soli i pieprzu. Rybę natrzeć pieprzem i oprószyć szczyptą soli, następnie razem z pomidorkami ułożyć w foremce żaroodpornej i skropić 2 łyżkami oliwy. Piec ok. 10 minut w 190 stopniach C, następnie obłożyć przygotowanym wcześniej szpinakiem z orzechami HELIO oraz pokruszoną fetą i piec kolejne 10 minut.

Przepis PD 2018

 

*Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2018, przygotowywanego we współpracy z HELIO.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena