Murzynek na bogato







Składniki:
- 3 szkl. mąki tortowej
- 1 szkl. cukru
- 1 szkl. mleka
- 3/4 szkl. oleju
- 3 jajka
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki kakao
- 1/2 słoika powideł śliwkowych (do środka ciasta)
- 1 słoik powideł śliwkowych (do przełożenia)
- 100 g włoskich orzechów HELIO
- 1 łyżka przyprawy do piernika
- 0,5 paczki rodzynek HELIO
- polewa deserowa HELIO
Miksujemy wszystkie składniki (orzechy siekamy, a rodzynki moczymy we wrzątku). Całość wylewamy na wyłożoną pergaminem blachę i pieczemy ok. 30 min. Po wystygnięciu można przekroić i przełożyć powidłami śliwkowymi. Wystygnięte ciasto dekorujemy deserową polewą.
Oceń przepis: