tło tło

Makaron z orzechami włoskimi i serem pleśniowym

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Makaron z orzechami włoskimi i serem pleśniowym czapeczka

Składniki:

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Bazylię umyć i osuszyć, 2 łyżki orzechów włoskich pokroić na mniejsze kawałki. Pozostałe orzechy zmiksować z obranym czosnkiem, bazylią i 6 łyżkami oliwy na kremową masę. W razie potrzeby można dolać trochę więcej oliwy. Pesto doprawić solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Pomidorki koktajlowe umyć, osuszyć i podsmażyć na małym ogniu na 2 łyżkach oliwy. Pomidorki wymieszać z makaronem, rozłożyć na talerzach. Na makaronie rozłożyć pesto, dodać pokruszony ser pleśniowy i orzechy włoskie. Posypać płatkami migdałów.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena