tło tło

kruche babeczki z budyniem,migdałami i i truskawkami

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
kruche babeczki z budyniem,migdałami i i truskawkami czapeczka

Budyń czekoladowy z kawałkami czekolady
mleko-1/2 litra
2 łyżki masła
2 łyżki cukru
płatki migdałów HELIO
truskawki
p
Ciasto kruche:

2,5 szklanki mąki pszennej
250 g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki cukru pudru
5 żółtek

Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić na dwie części 60/40. Owinąć folią spożywcza. Większą połowę włożyć do lodówki a mniejszą do zamrażalnika. Dno foremki wyłożyć większą częścią ciasta i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 ok 20 minut. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Zimnym napełniamy upieczone babeczki. Układamy truskawki i migdały. roste Można dodatkowo udekorować bitą śmietaną.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena