tło tło

Kostka kokosowa z wiórków kokosowych (bez glutenu)

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Kostka kokosowa z wiórków kokosowych (bez glutenu) czapeczka

Składniki
ciasto:
200 g wiórków kokosowych
250 ml mleka kokosowego
1 jajko (roztrzepane widelcem)
3 łyżki płynnego oleju kokosowego
polewa
1 gorzka czekolada bezglutenowa
1 łyżka oleju kokosowego

Do miski wsypujemy wiórki kokosowe, dodajemy mleko kokosowe, jajko, płynny olej kokosowy. Mieszamy wszystkie składniki. Przekładamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia (o wymiarze 20-20 cm). Lekko uklepujemy masę łyżką. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 15 minut. Rozpuszczamy czekoladę bezglutenową z olejem kokosowym. Na upieczone ciasto wylewamy masę czekoladą. Kroimy ciasto na kawałki po zastygnięciu czekolady (albo następnego dnia).

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena