tło tło

Kolorowa sałatka z ziarnami słonecznika i sezamem

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Kolorowa sałatka z ziarnami słonecznika i sezamem czapeczka

100 g żółtej fasolki szparagowej
100 g zielonej fasolki szparagowej
1 duży pomidor
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka natki pietruszki
mała główka sałaty masłowej
1 czerwona papryka
50 gram uprażonych na suchej patelni ziaren słonecznika i sezamu NA SOS: 1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka oregano
szczypta cukru

Składniki sosu wymieszać dokładnie. Sałatę porwać na kawałki. Fasolkę obrać i ugotować na "chrupiąco"-wystudzić. Z pomidora usuwamy gniazda nasienne, a resztę kroimy w grubą kostkę. Paprykę kroimy w paski. Składniki łączymy i posypujemy pokrojoną zieleniną. Sałatkę polewamy sosem, a na koniec posypujemy obficie uprażonym sezamem i ziarnami słonecznika.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena