tło tło

Kokosowe kuleczki Rafaello

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Kokosowe kuleczki Rafaello czapeczka

100 g masła
1/3 szklanki cukru pudru
85 g herbatników
1 łyżka gęstej śmietany
80 g wiórków kokosowych HELIO
migdały kalifornijskie HELIO

Miękkie masło ucieramy do białości, następnie dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy. Kiedy całość połączy się dodajemy śmietanę, a następnie około 5 łyżek wiórków kokosowych - całość dokładnie miksujemy do połączenia składników. Odstawiamy na około godzinę do lodówki. Herbatniki kruszymy na drobniutko. Dodajemy do schłodzonej masy i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy placuszki na których układamy - migdała i zawijamy formując kuleczki. Obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Odstawiamy do lodówki by się schłodziły na 2-3 godziny.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena