tło tło

Jabłka pieczone z wiśniami i miodem

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Jabłka pieczone z wiśniami i miodem czapeczka



8 średniej wielkości jabłek
2-3 dag rodzynek
1/2 szkl wiśni bez pestek
2 łyżeczki cukru waniliowego
4-5 łyżeczek naturalnego miodu
3-4 łyżki płatków migdałowych

Jabłka dokładnie umyć i ostrym nożem lub łyżeczką do kulek wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć w formie lub naczyniu żaroodpornym. W miejsce gniazd nasiennych wsypać po szczypcie cukru waniliowego, włożyć po kilka wiśni i rodzynek. Wlać po pół łyżeczki miodu i przykryć płatkami migdałowymi. Naczynie z jabłkami włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec do miękkości, około 20-30 minut.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena