tło tło

Gołąbki z ziemniaczanym farszem

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Gołąbki z ziemniaczanym farszem czapeczka

Składniki:

  • Kilka liści kapusty-może być włoska
  • 1 kg – ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 6 łyżek mąki
  • 1 łyżka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • bulion warzywny ok 3/4 szklanki
  • słonecznik i sezam

Wykonanie: Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać z podsmażoną cebulą, jajkami i mąką. Przyprawić do smaku. Liście kapusty obgotować w osolonej wodzie. Na liście nakładać 1-2 łyżki farszu ziemniaczanego. Delikatnie zawijać gołąbki, uważając by farsz nie wypłynął. Dno naczynia do zapiekania wyłożyć liśćmi. Ułożyć ściśle gołąbki, podlać bulionem. Piec przykryte w temp. 180 st. C ok. 40 minut.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena