tło tło

Domowa pieczeń wieprzowa ze słonecznikiem

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Domowa pieczeń wieprzowa ze słonecznikiem czapeczka

1 kg mięsa mielonego wieprzowego np. z szynki
400 g podgardla wieprzowego
1 duża cebula
1/2 szklanki mielonego słonecznika
1 szklanka śmietanki kremówki 30%
3 jajka
3 łyżki kaszki kukurydzianej
2 łyżeczki ziół prowansalskich
sól,pieprz grubo mielony,czerwona czubryca, imbir, ostra papryka,gałka
muszkatołowa do smaku
olej

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. W maszynce zmielić podgardle. Dodać mięso mielone,zeszkloną cebulę,mielony słonecznik,śmietankę kremówkę,jajka,kaszkę kukurydzianą. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku przyprawami. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wierz posmarować olejem i piec przez około 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena