tło tło

Ciasto Węgierskie

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Ciasto Węgierskie czapeczka

Spod: 6 jajek
3 lyzki maki 1
5 szkl. maki ziemniaczanej
1.5 szkl. cukru
1 proszek do pieczenia
2 lyzki kakao Masa czekoladowa: 800g nutelli
1 krem czekoladowy
mleko
2 lyzki masla
Ponad to: słoik wiśni
alkohol

Żóltka oddzielic od bialek. Bialka ubic dodawac cukier nastepnie dodac zoltka. Make make ziemniaczana i proszek do pieczenia razem wymieszac dodawac stopniowo do bialek. gdy juz bedzie gotowe dodac kakao. piec w tepm.200 stopni 45 minut. Masa czekoladowa: krem czekoladowy ubic. dodawac do niego nutelle i trpche masla. wisnie zalac alkoholem najlepiej dziedn przed. Ostudzony biszkop przekroic na pol.biszkopt nasaczyc roztworem z alkholem. wylac pol kremu na spod polozyc wisnie przylozyc drugi plat spodu namoczyc wylozyc reszte kremu. i GOTOWE.:)

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena