tło tło

Ciasto orzechowe bez mąki

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Ciasto orzechowe bez mąki czapeczka

6 jaj
3/4 szklanki cukru
1 łyżka kawy mielonej
1 szklanka zmielonych orzechów włoskich lub laskowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka bułki tartej
okragła tortownica

Ubić piane z białek na sztywno dodając na końcu ubijania 1 łyżkę cukru. Żółtka urzeć z resztą cukru. Orzechy laskowe zmielić w maszynce do mięsa i dodać do masy żółtkowej. Dosypać do tego kawę mieloną,bułkę tartą i proszek do pieczenia. Na końcu wszystko delikatnie wymieszać i dokładać stopniowo masę białkową. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia okrągłej tortownicy i wstawić do piekarnika na180 stoni i piec 40 min. Smaczenego

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena