tło tło

ciasteczka bakaliowe

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
ciasteczka bakaliowe czapeczka


1/3 szklanki mąki kokosowej
1i 1/2 szklanki maki pszennej
kostka masła
2 żółtka
2 łyżki mieszanki bakaliowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szklanka cukru pudru
skórka cytrynowa

Piekarnik nastawić na temperaturę 170 C z funkcją grzania góra-dół Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć folia i odstawić na pól godziny do lodówki. Gdy ciasto odpocznie odrywany kawałki i formujemy małe placuszki. Ten typ mąki nie posiada glutenu z co za tym idzie ciasto nie jest plastyczne jak przy użyciu zwykłej mąki. Układamy na blasze wyłożonej papierem i posypujemy cukrem cytrynowym. Pieczemy ok 15-20 minut.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena