tło tło

Chrupiąca pierś drobiowa w sezamie

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Chrupiąca pierś drobiowa w sezamie czapeczka


1 podwójna pierś z kurczaka
1 jajko
2 łyżki mleka
2 łyżeczki soli czosnkowej
przyprawa do kurczaka lub słodka papryka
100 g sezamu 
mąka pszenna do obtoczenia
olej do smażenia

Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Dodać do niego mleko i sól czosnkową, dokładnie wymieszać. Kawałki mięsa obtaczać w mące wymieszanej z papryką. Następnie zamaczać je w jajku i obtaczać w ziarenkach sezamu. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Mięso w sezamowej panierce kłaść na rozgrzany olej i usmażyć na rumiano z obu stron.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena