tło tło

Bułeczki z bakaliami

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Bułeczki z bakaliami czapeczka

10 dkg margaryny
10 dkg drożdży
szczypta soli
cukier waniliowy
bakalie Helio
dżem
1 jajko
zaparzona herbata
3 szkl. mąki
5 szkl. cukru
5 szkl. mleka

Porcja na ok. 12 bułek. Margarynę, mleko oraz drożdże włóż do garnuszka i wymieszaj. Podgrzej lekko (nie gotuj). Cukier, cukier wanilinowy, mąkę jajko, sól wymieszaj. Dodaj to co masz w garnuszku, wsyp bakalie, wszystko dokładnie wymieszaj. Wyrób dokładnie ciasto (aby nie było grudek). Zostaw na 15 min do wyrośnięcia. Formuj małe kulki. Ułóż na blaszce, posmaruj pędzelkiem namoczonym w herbacie. Piecz bułeczki w piekarniku nagrzanym do 180st.C. Do momentu aż się zarumienią.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena