tło tło

Brownie z suszonymi śliwkami, daktylami i jabłkami

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Brownie z suszonymi śliwkami, daktylami i jabłkami czapeczka

Składniki:

  • 50 g suszonych daktyli bez pestek
  • 50 g suszonych śliwek bez pestek
  • 20 g suszonych jabłek
  • 6 łyżek wody
  • 4 jajka
  • 300 g cukru brązowego
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • 3 łyżki śmietanki do kawy w proszku
  • 3 łyżki kakao prawdziwego
  • 175 g mąki
  • 100 g posiekanej czekolady nadziewanej

Daktyle, suszone śliwki i jabłka posiekać, zalać wodą i gotować na niewielkim ogniu 10 minut. Zmiksować lub przetrzeć przez sito i odstawić do wystudzenia. Jaja ubić z cukrem i aromatem waniliowym, dodać owocowe pure. Kakao , śmietankę i mąkę przesiać do miski, dodać do masy płynnej i wymieszać. Dodać posiekana czekoladę i wymieszać Przełożyć do foremki (18x28cm) wyłożonej papierem , wstawić do nagrzanego piekarnika (180°C) i piec 25-30 minut.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena