tło tło

#Muffinowelove

#Muffinowelove

Małe, słodkie, z masą, bakaliami lub czekoladowe… uwielbiane przez dzieci i dorosłych! Dziś Światowy Dzień Muffinka! #zostańwdomu i zrób swoim najbliższym niespodziankę – zobacz nasze przepisy i przygotuj z HELIO urocze babeczki! Wystarczy gotowa masa krówkowa HELIO, nasza polewa i dekoracja oraz porcja zdrowych bakalii HELIO Natura, by w szybki sposób wyczarować pyszne domowe #Muffinowelove idealne na co dzień i od święta! ;-)

 

Muffinki z masą krówkową HELIO

 

Włącz nasz kanał HELIO – Bakaliowe Klimaty i zobacz jak za pomocą kilku składników przygotować pyszne #Muffinowelove z masą krówkową HELIO o smaku advocata, z dodatkiem żurawiny suszonej oraz prażonymi pistacjami bez soli HELIO Natura :-)

 

 

Polecamy też czekoladową wariację HELIO i Poradnika Domowego na ekspresowe Muffinki z polewą i dekoracją HELIO, które możecie udekorować dla zabawy wspólnie z najmłodszymi domownikami ;-)

 

Muffinki czekoladowe

SKŁADNIKI:

1 i ¼ szklanki mąki

½ szklanki cukru

Polewa i dekoracja mleczna HELIO

10 dag Skórki pomarańczowej HELIO

cukier waniliowy

łyżka kakao

2 jajka

¾ szklanki mleka

3 łyżki masła

2 łyżeczki proszku pieczenia

½ łyżeczki sody

szczypta soli

Polewa i dekoracja biała HELIO

 

PRZYGOTOWANIE: 

Masło rozpuścić, połączyć z mlekiem i jajkami, dodać do produktów suchych i wymieszać. Następnie dodać pastylki polewy mlecznej HELIO i skórki pomarańczowe HELIO. Ciasto przełożyć do papilotek i piec 20 min. w temp. 185 stopni C. Ostudzone muffinki udekorować polewą i dekoracją białą HELIO.

  HELIO_2015

 

Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2015, przygotowywanego we współpracy z HELIO.

 

Smacznego Dnia Muffinka z HELIO! ;-)