Znane powiedzenie mówi, że koniec wieńczy dzieło. W przypadku mięs i sałatek tym końcem będzie oczywiście sos,
Tradycyjna Wielkanoc kojarzy się z wyjątkowymi wypiekami dekorującymi świąteczne stoły.
Pamiętacie jeszcze szyszki? W dawnych czasach, był to po prostu preparowany ryż z odrobiną miodu
Coraz częściej nie mamy zbyt dużo czasu na prowadzenie zdrowej i wyszukanej kuchni.
Orzechy i suszone owoce są znakomitymi dodatkami do wszelkiego rodzaju sałatek, mięs, oczywiście ciast.
Deser crumble to poezja smaku. Pod pyszną kruszonką znajdują się owoce, bakalie i dodatki
Przed nami Sylwester i karnawał. Czas spotkań towarzyskich, dobrej zabawy przeplatanej konsumpcja bankietowych pyszności.
Święta to rytuały, które znamy od najmłodszych lat. Rytuały, także kulinarne, wśród których wzrastaliśmy i które kontynuujemy będąc już osobami dorosłymi.
Małe, zgrabne, kolorowe, z różnymi dodatkami po prostu pyszne. Jeśli dodamy do tego, że są łatwe do wykonania do otrzymamy obraz deseru niemal doskonałego.
Twaróg, zwany również „serem białym” to produkt wytwarzany z mleka, zaliczany do serów świeżych, o białej barwie i grudkowatej konsystencji.