Startuje intensywna kampania reklamowa HELIO wspierająca sprzedaż świątecznych bestsellerów

2018-11-19

Firma HELIO rozpoczyna zakrojoną na szeroką skalę kampanię promocyjną w najefektywniejszych i najbardziej zasięgowych kanałach komunikacji...

Naturalnie zdrowe bakalie bez konserwantów HELIO Natura czy gotowe- bezglutenowe masy makowe do ciast HELIO to produkty, których nie może zabraknąć podczas Bożego Narodzenia. Dla wzmocnienia sprzedaży, firma HELIO już szykuje się do świątecznego sezonu i rozpoczyna zakrojoną na szeroką skalę kampanię promocyjną w najefektywniejszych i najbardziej zasięgowych kanałach komunikacji.

Polski producent bakalii od lat inwestuje znaczące na tle branży środki w budowanie silnej i zdrowej marki HELIO w mediach. W poprzednim roku filmy HELIO w TV widziało 9 na 10 kobiet powyżej 25 roku życia, zaś wartość realizowanych przez HELIO kampanii wyceniona została na kilkanaście milionów złotych.

Podczas najbliższej kampanii HELIO na ekranach TV zobaczymy w głównej roli świąteczne bestsellery HELIO, a filmy emitowane będą w czołowych ogólnopolskich stacjach TV i starannie dobranych kanałach tematycznych. Towarzyszyć im będą również intensywne działania reklamowe i PR w prasie, w tym w opiniotwórczych i wysokonakładowych magazynach lifestylowych, poradnikowych, kobiecych czy TV- guidach.

Reklama HELIO

Istotnym elementem świątecznej kampanii HELIO będą także różnorodne działania w Internecie, w tym w mediach społecznościowych. W ostatnim sezonie na kanale YT marki „HELIO- Bakaliowe klimaty” dużą popularnością cieszyły się nie tylko kulinarne wideoprzepisy HELIO, ale także zabawne filmy reklamowe bazujące na claimie „Najpierw masa, później... ciacho!“, które zyskały prawie pół miliona wyświetleń.