Podwójne złoto ustrzelone! Produkty HELIO po raz kolejny nie mają sobie równych

2018-12-14

Firma HELIO z wysokiego „C” rozpoczyna nowy sezon zdobywania nagród. Produktom marki przyznano dwa Złote Laury Konsumenta 2019. Wyniki konkursu udowadniają, że Polacy pokochali bakalie i dodatki do ciast z logo HELIO. Produkty marki podtrzymują wspaniałą tradycję i nie schodzą z najwyższego stopnia podium w dwóch opisywanych kategoriach od 2014 roku.

Podwójny_Złoty_Laur_Konsumenta_2019 Kończący się rok obfitował w nagrody przyznane HELIO. Marka seriami wygrywała najważniejsze konkursy. Produkty marki doceniano zarówno w plebiscytach branżowych, jak i w tych, gdzie decydujący głos należy do konsumentów. Zanim jednak kurz po owocnym 2018 roku zdążył opaść, marka z impetem wkracza w nowy sezon i potwierdza, że nadal jest ulubionym producentem bakalii oraz dodatków do ciast Polaków. Konsumenci zdecydowali o przyznaniu produktom HELIO dwóch Złotych Laurów Konsumenta 2019 właśnie w tych kategoriach: Bakalie i Dodatki do ciast.

Laury Konsumenta to konkurs z wieloletnią tradycją. Konsumenci decydują w nim, które produkty i usługi w ściśle określonych kategoriach cieszą się największą popularnością. Pozwala to zobrazować producentom i dystrybutorom komu konsumenci ufają i jakie marki cenią sobie najbardziej. Biorąc pod uwagę znaczenie Lauru dla przeciętnego konsumenta – który nierzadko sugeruje się tym znakiem podczas zakupowych dylematów – jest to szczególny rodzaj wyznacznika najwyższej jakości. Reprezentatywna grupa respondentów w rozmowach telefonicznych oraz poprzez ankiety internetowe podobnie jak w latach ubiegłych i tym razem wskazała, że zarówno bakalie, jak i dodatki do ciast HELIO po raz kolejny nie mają sobie równych.

HELIO od wielu lat sięga po najwyższe Laury. Osiągane w konkursie wyniki zostały zwieńczone w 2014 roku przyznaniem tytułu Lidera Dekady 2004-2014. Właśnie od tego roku HELIO dosłownie zdominowało kategorie: Bakalie i Dodatki do ciast, rokrocznie stając na najwyższym stopniu podium.

Za co Polscy pokochali bakalie oraz dodatki do ciast HELIO? Pierwsze z nich za dotrzymywanie kroku nowoczesnemu konsumentowi, czego efektem jest m.in. powstanie i dynamiczny rozwój linii HELIO Natura. Dostarcza ona bakalie pozbawione konserwantów, pełne mikro- i makroskładników odżywczych, które pożądane są w wielu dietach. To również certyfikowane produkty pochodzące bezpośrednio z upraw ekologicznych. Z kolei dodatki do ciast to smaczne odwołanie do polskiej tradycji, którym przewodzą wyśmienite masy HELIO. Oprócz specjalnie skomponowanej receptury i składników najwyższej jakości, na tle rynku wyróżnia je wyjątkowy skład. Brak w nim – w przeciwieństwie do większości dostępnych na rynku produktów o podobnym przeznaczeniu – konserwantów, glutenu (produkty z tej linii, poza kutią, licencjonowane są przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej) czy oleju palmowego. Warto dodać, że dzięki temu masy krówkowe HELIO zostały uhonorowane licencją Czytaj Skład Poleca.