Masa makowa z bakaliami HELIO

Masy do ciast HELIO Masa makowa w puszce

Masa makowa HELIO to połączenie pewnej jakości i sprawdzonego, tradycyjnego smaku. Jest odpowiednio słodka, „w sam raz” aromatyczna oraz charakteryzuje się optymalnym stopniem wilgotności oraz gęstości. Masy makowe HELIO stworzone zgodnie z tradycyjną recepturą, swoją wyjątkowość zawdzięczają nie tylko najlepszemu gatunkowi maku, ale również dobrze zbalansowanym proporcjom bakalii, rodzynek oraz skórki pomarańczowej. Masa makowa HELIO nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – jest gotowym nadzieniem do ciasta. Stanowi doskonałą bazę dla makowców, tortów makowych, strucli, łazanek, kutii oraz wielu innych przysmaków.

Pierwsze masy makowe HELIO pojawiły się na rynku na początku XXI wieku i od tego czasu wielokrotnie zostały nagrodzone prestiżowymi nagrodami. Masa makowa HELIO to produkt uhonorowany m.in. laurami konsumenckimi i branżowymi, w tym tytułem Produkt na medal Pani Domu, czy Medalem Europejskim.

Produkt dostępny w opakowaniu

850g

Masy i polewy do ciast Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 970kJ/232kcal
Tłuszcz 9,5g
w tym kw tł.nasycone 9,5g
Węglowodany 30g
w tym cukry 26g
Błonnik 4,6g
Białko 4,3g
Sól 0,02g

Dlaczego warto Poznaj walory zdrowotne

bezglutenowa

bez konserwantów

Poochodzenie produktu Miejsca zbiorów

Zainspiruj się Przepisy z tym produktem

Zobacz inne produkty