tło tło

Masy HELIO wytwarzane wg tradycyjnej receptury, bez konserwantów. Naturalnie smaczne i gotowe do bezpośredniego spożycia. Za wyjątkiem kutii, produkowanej na bazie pszenicy, wszystkie masy do ciast HELIO są bezglutenowe

Masy do ciast HELIO to dobrze znane i rekomendowane przez Klientów produkty w swojej kategorii. Dzięki nim w szybki i łatwy sposób wykreujemy przepyszne rarytasy bez konieczności eksperymentowania z proporcjami składników.

Logo babcia

Wszystkie masy wytworzone są wg sprawdzonej, tradycyjnej receptury z surowców najwyższej jakości. Dzięki temu są naturalnie smaczne, bez konserwantów, a jednocześnie gotowe do bezpośredniego spożycia. Powyższe zalety sprawiły, że produkty te zostały wielokrotnie uhonorowane prestiżowymi nagrodami, w tym m.in. Medalami Europejskimi, Złotymi Laurami Konsumenta, czy tytułami Produkt na Medal Pani Domu.

 

Do produktów o najdłuższeh historii zaliczamy masy makowe z bakaliami HELIO. To one na początku XXI wieku zrewolucjonizowały przygotowywanie tradycyjnych makowców, tortów makowych, strucli, łazanek, czy innych potraw z makiem.

 

ZNAK-AOECS Za wyjątkiem kutii tradycyjnie produkowanej na bazie pszenicy, wszystkie masy do ciast HELIO to produkty bezglutenowe, o czym świadczy znak Przekreślonego Kłosa na opakowaniach. Masy do wypieków HELIO są bowiem licencjonowane przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.