tło tło
Migdały blanszowane

Migdały blanszowane

Migdałowiec pochodzi z Azji i jest jednym z najstarszych drzew uprawianych na świecie. Botanicy podają, że migdał uprawiany w dzisiejszych czasach jest naturalną krzyżówką trzech starożytnych, dzikich gatunków, które odkryto w wypalonych słońcem górach centralnej Azji. Na początku wiosny, kiedy jeszcze żadne drzewa nie mają liści, migdałowiec jest obsypany biało - różowymi kwiatami. Migdały odznaczają się dużą ilością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezastąpione w codziennej diecie człowieka. Obecnie większość migdałów pochodzi z USA, Hiszpanii i Chin.

Produkt dostępny w opakowaniu 80g.

background background background

Walory zdrowotne

  • stanowią alternatywne dla zwierzęcego źródło białka
  • zawierają potas, znany ze swojego dobroczynnego wpływu na układ naczyniowo-krwionośny
  • zawierają wapń i fosfor - składniki mineralne przyczyniające się do utrzymania zdrowych zębów i kości
  • są doskonałym źródłem magnezu, obniżającego uczucie zmęczenia i znużenia
  • są źródłem żelaza, które pomaga w prawidłowym działaniu układu odpornościowego
Wartość odżywczaw 100g produktu
Wartość energetyczna2613kJ / 632kcal
Tłuszcz55 g
w tym kwasy tłuszczone nasycone6,2 g
Węglowodany3,3 g
w tym cukry3,0 g
Błonnik7,9 g
Białko27 g
Sól0,21 g

Dane logistyczne

sztuk w opakowaniu zbiorczym22
sztuk na warstwie440
sztuk na palecie3520

Kod EAN 5905617000328

Stawka VAT 8 %

Miejsca zbiorów

Dołącz do nas na Facebooku i Youtubie

fejsbook jutub