tło tło tło

O Helio

HELIO S.A. jest potentatem rynku bakalii i mas do ciast w Polsce. W ofercie firmy znajdują się orzechy, owoce suszone i kandyzowane, ziarna, masy makowe, orzechowe oraz krówkowe, polewy do ciast oraz popcorn do mikrofalówki. Produkty sprzedawane są pod parasolową marką HELIO, a także pod wieloma markami własnymi dostępnymi w największych marketach w Polsce. Nadrzędną wartością firmy jest jakość na najwyższym poziomie. Dlatego zakład HELIO certyfikowany jest według międzynarodowego standardu jakości i bezpieczeństwa produkcji żywności BRC - Global Standard for Food Safety, który uważany jest za wzorzec dla najlepszych praktyk w przemyśle spożywczym.

Helio

Geneza HELIO S.A. sięga 1992 roku. Od początku działalności następuje bardzo dynamiczny jej rozwój, wraz z którym następowało odpowiednie dostosowanie formy prawnej prowadzonej działalności do skali działalności przedsiębiorstwa. Obecna forma prawna funkcjonuje od 2006 roku, kiedy to "PH BONA" Sp. z o.o. została przekształcona w HELIO S.A. Godnym uwagi jest również fakt, że od 2007 r. HELIO S.A. jest spółką publiczną, której papiery wartościowe notowane są na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. HELIO S.A. jest również wieloletnim członkiem Business Centre Club.

Dynamiczny rozwój przedsiębiorstwa jest wynikiem przemyślanej strategii ekspansji. Na rynkowy sukces duży wpływ ma innowacyjność i technologiczne zaawansowanie linii produkcyjnych, w których rozbudowę spółka stale inwestuje. Dzięki temu proces produkcji staje się tańszy i szybszy, a firma potrafi błyskawicznie reagować na zmieniające się trendy.

Od 2011 r. Spółka posiada nowy zakład w Brochowie k. Sochaczewa będący największym kompleksem produkcyjno-magazynowym w branży bakaliowej w Polsce oraz jednym z największych w Europie. Zakład HELIO certyfikowany jest wg międzynarodowego standardu jakości i bezpieczeństwa produkcji żywności BRC – Global Standard for Food Safety.