tło tło

Tagliatelle z serem i bakaliami HELIO po włosku

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Tagliatelle z serem i bakaliami HELIO po włosku
  • SKŁADNIKI
  • 50 dag makaronu tagliatelle
  • 1 gruszka
  • 1 opakowanie Fig suszonych HELIO Natura
  • ½ opakowania Orzechów włoskich HELIO
  • ½ opakowania Berberysu HELIO Natura
  • 15 dag gorgonzoli
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka świeżych listków tymianku
  • ½ łyżeczki czerwonego pieprzu

Ciao a tutti! Dziś na obiad- pasta italiana, czyli Tagliatelle z serem i bakaliami HELIO! Zobaczcie, jak łatwo i szybko można przygotować pyszny makaron po włosku! Buon appetito :-)

 

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem. W tym czasie cebulę kroimy w cienkie piórka i podsmażamy na 5 łyżkach oliwy, dodajemy pokrojone w paski gruszki i smażymy 2 minuty, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojone w paseczki Figi HELIO Natura, lekko pokruszone Orzechy włoskie HELIO, Berberys HELIO Natura, tymianek i lekko rozgnieciony czerwony pieprz. Doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy ½ cholewki wody z gotowania makaronu, dodajemy gorący makaron i pokruszony ser, mieszamy i przekładamy na talerze.

 

Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2018, przygotowanego we współpracy z HELIO.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena