tło tło

Szybkie jesienne danie- makaron z bakaliami HELIO

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Szybkie jesienne danie- makaron z bakaliami HELIO
  • Składniki:
  • 400g makaronu spaghetti
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki posiekanych Orzechów włoskich HELIO
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 małe cukinie pokrojone w cienkie plasterki
  • 3/4 szklanki Rodzynek bez konserwantów HELIO Natura
  • sól i pieprz do smaku

Dla wszystkich wielbicieli makaronowych przysmaków, którzy 25 października będą celebrować wyjątkowy, bo Światowy Dzień Makaronu, polecamy szybkie i pyszne danie idealne na jesienne świętowanie:

 

Spaghetti z chrupiącymi Orzechami włoskimi HELIO i słodkimi Rodzynkami HELIO Natura

 

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oliwę z oliwek rozgrzać w garnku, dodać Orzechy włoskie HELIO i gotować, często mieszając, aż zaczną brązowieć. Po upływie ok. 3 minut, dodać czosnek i dalej gotować przez około minutę. Następnie dodać pokrojone cukinie, Rodzynki HELIO Natura oraz doprawić solą i pieprzem. Gotować do momentu aż cukinia zmięknie (około 4 minuty). Na koniec wymieszać z makaronem.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena