tło tło

Sałatka z rukolą i słonecznikiem

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Sałatka z rukolą i słonecznikiem czapeczka

- rukola
- 0,5 świeżego ananasa
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 3 plastry pieczeni z drobiu
- 50 g słonecznika HELIO

sos:
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz

Składniki sosu należy dokładnie wymieszać. Orzeszki piniowe sprażyć na suchej patelni aż zaczną pachnieć i lekko zbrązowieją. Ananasa i mięso trzeba pokroić w kostkę, pomidorki koktajlowe na pół. Ułożyć na talerzu rukolę, ananas, mięso i pomidory. Polać sosem i posypać słonecznikiem.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena