tło tło

Jesienne danie- makaron z grzybami i orzechami

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Jesienne danie- makaron z grzybami i orzechami

 

  • SKŁADNIKI:
  • makaron, np. tagliatelle
  • 200 g leśnych grzybów
  • 1 opakowanie orzechów prażonych laskowych HELIO NATURA 80g
  • 1 cebula
  • 200 ml śmietanki 18%
  • łyżka masła
  • przyprawy: pieprz, sól
  • świeże oregano

Zbieranie grzybów to jesienna tradycja, dlatego wykorzystaj sezon i ruszaj do lasu, a następnie skorzystaj z naszego przepisu na oryginalne jesienne danie.

Borowiki, rydze, maślaki, kurki, podgrzybki... Wszystkie te leśne grzyby z pewnością dodadzą wyjątkowego smaku i aromatu przygotowywanej potrawie. Jednak nie mają one zbyt wielu składników odżywczych, dlatego warto je przyrządzać w towarzystwie- równie cennych darów jesieni- orzechów. Polecamy aromatyczne, lekko słodkie orzechy laskowe HELIO NATURA prażone bez dodatku soli i tłuszczu, które bogate są m.in. w magnez, potas i żelazo wspomagające działanie układu odpornościowego.

Oto prosty, szybki i smaczny przepis na jesienne danie by HELIO

Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojone grzyby i podsmażamy. Kolejny krok to dodanie drobno posiekanych prażonych orzechów laskowych HELIO. Całość mieszamy i zalewamy śmietanką, doprawiamy pieprzem, solą i dodajemy oregano. Dusimy pod przykryciem, aż śmietanka zgęstnieje, następnie dodajemy ugotowany wcześniej makaron, mieszamy całe danie i... gotowe!

Życzymy smacznego!

HELIO

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena