tło tło

Jesienna poezja smaków

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Jesienna poezja smaków

Składniki:

1-2 garście rukoli

pieczona dynia- ok. 10 kawałków

1 opakowanie Żurawiny suszonej HELIO Natura

150 g sera feta

½ opakowania Orzechów włoskich HELIO

sos:

2 łyżki octu balsamicznego

1 łyżeczka musztardy

1 łyżka miodu płynnego

5 łyżek oliwy z oliwek

sól i pieprz do smaku

W kalendarzu i za oknem jesień, dlatego pora na nową kompozycję smaków- sałatkę z pieczoną dynią, słodko- kwaśną Żurawiną suszoną HELIO Natura i prażonymi Orzechami włoskimi HELIO! Pyszne, zdrowe, kolorowe danie w jesiennej odsłonie! Smacznego :-)

 

Przygotowanie:

Orzechy włoskie HELIO siekamy i podprażamy na suchej patelni, a owoce suszone Żurawiny HELIO Natura moczymy w ciepłej wodzie lub w soku. Na talerzu układamy umyte i osuszone liście rukoli, kawałki upieczonej dyni, pokruszony ser feta i żurawinę. Następnie łączymy składniki sosu- ocet, musztardę, miód i oliwę z oliwek, dodajemy do smaku szczyptę soli i pieprzu. Całość polewamy gotowym sosem i posypujemy podprażonymi wcześniej Orzechami włoskimi HELIO.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena