tło tło

Ciasto jabłkowo- bakaliowe

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Ciasto jabłkowo- bakaliowe czapeczka

2 szkl.mąki
4 jajka
6 jabłek
1 szkl.dowolnych bakalii [ suszone ananasy, imbir, daktyle i śliwki, mix keksowy, orzechy ]
3/4 szkl. cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Dodać bakalie i cukier. Wymieszać i odstawić na 1 godzinę, aż jabłka puszczą sok. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem, wsypać do jabłek. Dodać jajka i wszystko wymieszać łyżką. Przełożyć na blachę. Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Ostudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena