tło tło

Chleb bez konserwantów

ocena

ocena

ocena

ocena

ocena
Chleb bez konserwantów czapeczka

Składniki:

  • 0,5 kg mąki żytniej
  • 0,5 kg maki kukurydzianej
  • 0,5 szklanki płatków jęczmiennych
  • 0,5 szklanki płatków kukurydzianych rozdrobnionych
  • 0,5 szklanki siemienia lnianego
  • 1 szklanka otrąb pszennych
  • 0,5 szklanki płatków owsianych
  • 1/3 szklanki słonecznika
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki soli

Około 5 dkg drożdży rozpuszczonych w 1 litrze wody. Wszystko wymieszać, wyłożyc do wysmarowanej tłuszczem formy i wysypanej otrębami formy zostawić na pół godziny w ciepłym miejscu. Piec w temp. 180-200 stopni C. około 1 h.

Oceń przepis:

ocena
ocena
ocena
ocena
ocena