tło tło

Słodkie wypieki HELIO od serca na Walentynki

Słodkie wypieki HELIO od serca na Walentynki

Babeczki z masą krówkową HELIO, czekoladki pełne miłości, #sernikowelove, ciasteczka z dodatkiem bakalii HELIO Natura… Zaskocz swoją Walentynkę i podaruj jej wyjątkowy prezent od serca, bo nic nie mówi lepiej „kocham Cię” niż własnoręcznie przygotowane słodkie, bakaliowe wypieki w miłosnej odsłonie! ;-)

 

Zobacz walentynkowe inspiracje HELIO oraz Poradnika Domowego na romantyczne słodkości,

które rozgrzeją Wasze serca w Święto Zakochanych!

 

Walentynkowe Babeczki

SKŁADNIKI:

15 dag mąki

8 dag masła

2 żółtka

1 łyżeczka cukru pudru

szczypta soli

1 puszka masy krówkowej kajmak HELIO

3 łyżki jagód goji guszonych HELIO

2 łyżki skórek pomarańczowych HELIO

2 łyżki morwy białej suszonej HELIO Natura

 

PRZYGOTOWANIE:

Mąkę i cukier puder posiekać z masłem, dodać szczyptę soli i żółtka, następnie zagnieść ciasto. Ciastem wylepić 8 małych foremek w kształcie serca i jedną większą z wyjmowanym dnem. Wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową i wysypać np. suchym ryżem. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach C. Papier i ryż usunąć, małe babeczki piec kolejne 10 minut, większą babeczkę - 15 minut. Następnie wyjąć z foremek, ostudzić i napełnić gotową Masą krówkową kajmak HELIO, posypać Morwą Białą Suszoną HELIO Natura, Jagodami Goji Suszonymi oraz Skórkami Pomarańczowymi HELIO.

Babeczki z masą krówkową HELIO

Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2018, przygotowywanego we współpracy z HELIO.

 

Czekoladki pełne miłości

SKŁADNIKI:

1 opakowanie prażonych orzechów laskowych HELIO Natura

1/3 opakowania żurawiny suszonej HELIO Natura

1/3 opakowania moreli suszonych HELIO Natura

1/2 opakowania pistacji prażonych bez soli HELIO Natura

1/2 opakowania morwy białej suszonej HELIO Natura

1/3 opakowania jagód goji suszonych HELIO

1/2 opakowania EKO orzechów włoskich HELIO Natura

3 opakowania polewy i dekoracji białej HELIO

 

PRZYGOTOWANIE: 

Na arkuszu papieru do pieczenia ułożyć różnej wielkości foremki w kształcie serca. Morele suszone i EKO orzechy włoskie HELIO Natura pokroić, następnie wymieszać z pozostałymi bakaliami HELIO. Polewy przygotować według przepisu podanego na opakowaniu i połączyć z bakaliami. Tak przygotowaną masą napełnić foremki i odstawić do lodówki. Gdy polewa stężeje – delikatnie wyjąć z foremek. Gotowe bakaliowe czekoladki najlepiej przełożyć do pudełka w kształcie serca i… podarować ukochanej osobie!

 

Czekoladki z bakaliami HELIO

Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2019, przygotowywanego we współpracy z HELIO.

 

#sernikowelove

SKŁADNIKI

masa makowa HELIO

płatki migdałowe HELIO

2 opakowania polewy i dekoracji deserowej HELIO

gotowe ciasto kruche

1 kg sera białego

3 jajka

opakowanie cukru z prawdziwą wanilią

budyń o smaku waniliowym bez cukru

190g cukru

 

Zobacz jak  w szybki sposób przygotować HELIOskładnikowe wydanie sernika z gotową masą makową HELIO :-) 

 

 

Ciasteczka w kształcie serduszek

SKŁADNIKI:

2 szklanki płatków owsianych

1 opakowanie pistacji prażonych bez dodatku soli HELIO Natura

1 opakowanie morwy białej suszonej HELIO Natura

1 opakowanie jagód goji suszonych HELIO

1 opakowanie EKO orzechów włoskich HELIO Natura

150 ml mleka

3 jajka

3 łyżki cukru brązowego

1 opakowanie polewy i dekoracji białej HELIO

 

PRZYGOTOWANIE:

Do miski wsyp płatki owsiane, cukier oraz bakalie HELIO- obrane i posiekane pistacje prażone, jagody goji suszone, EKO orzechy włoskie i morwę białą suszoną. Wlej mleko, wbij jajka i całość dokładnie wymieszaj, następnie odstaw na 15 minut i raz jeszcze wymieszaj. Wyłóż papierem blaszkę do pieczenia, ułóż foremki w kształcie serduszek, środek foremek wypełnij ciastem i dociśnij łyżką, następnie usuń foremki podnosząc je delikatnie do góry. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni C i piecz ok. 20 minut. Ostudź i udekoruj ciasteczka wyznaniem miłosnym za pomocą białej polewy i dekoracji HELIO :-)

Ciasteczka HELIO

Przepis pochodzi z Kalendarza Kulinarnego Poradnika Domowego 2017, przygotowywanego we współpracy z HELIO.

 

 

Życzymy słodkich Walentynek!

HELIO